Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Bebeklerde Egzama Tedavisi ve Kullanılabilecek Kremler

Egzama ciltte kaşıntı, kızarıklık ve iltihaplanma ile birlikte görülen bir grup hastalığın ortak adıdır. Bebeklerde daha çok seboreik dermatit denilen ve 12. aydan sonra kendiliğinden kaybolan türü gözlenir.

Bebeklerde Egzama Tedavisi 

Bebek Egzaması İçin Krem İsimleri ve Kullanımları

Bebeklerde sıklıkla seboreik dermatit adı verilen ve 12. aydan sonra kendiliğinden geçen egzama türü görülmekle birlikte atopik dermatit gibi alerjenlerle tetiklenen ve daha sonraki yıllarda etkisini devam ettiren egzama türleri ortaya çıkabilir. Tedavi; hastalığın hafif, orta ve ağır seyirli olmasına göre değişir. Nemlendirici özelliği bulunan lokal krem ve jeller sıklıkla birinci aşama tedavisini oluşturur. Bebeklerde egzama kremi kullanılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur tedavinin sürekliliğidir.

İlaçlar kesinlikle doktor gözetimi altında kullanılmalı ve bebeğe iyi gelen kremler bile yeniden kullanılmaya başlanmadan önce doktor muayenesi ile gerekli kontroller yaptırılmalıdır.

Özellikle kortikosteroid içeren kremlerde uzun süreli kullanım bebeğin gelişimini etkileyerek daha ciddi hastalıklara neden olabilir. 

Bebeklerde Egzama için Krem İsimleri ve Kullanım Özellikleri 

Aşağıda ismini vereceğimiz kremler sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır. Lütfen doktor reçetesi olmadan bu kremlerin herhangi birini bebeğiniz üzerinde denemeyiniz. Unutmayınız ki bebeğinizin cildi narin ve hassas yapılıdır. Olası bir yan etki semptomların kötüleşmesine neden olabilir. Steroid içeren kremler kılcal damarların genişlemesine ve vasküler hastalıklara neden olabilir.  

Krem Adı Kullanım Özellikleri  Yan etkileri Fiyatı
ADVANTAN Krem

Kızarıklık, deri kalınlaşması, kaşıntı, yangı ve acı hissinin azaltılmasına yardımcı olur.

Alerji, kıl köklerinde iltihaplanma, deri incelmesi, cilt yüzeyinde iltihaplanma gibi yan etkiler görülebilir.  6.84
Bepanthol Sansiderm

Cildin lipid tabakalarını güçlendirir. 

Egzamanın neden olduğu kaşıntı ve kızarıklığı giderir. 

Açık yaralara sürüldüğünde alerjik reaksiyon görülebilir.  30.00 
Bioderma ABCDerm Ato Emollient Balm Cildi nemlendirici ve  sakinleştirici ajanlar ile kaşıntı hissini azaltır. Cildin yeniden yapılanmasına yardımcı olur.  Bilinen bir yan etkisi bildirilmemiştir. Yenidoğanlara uygun yapılıdır.  90.00
CORESATIN Panthenol Pediatrik Bariyer Krem Cildin tahriş olmuş yüzeylerini dış etkenlere karşı koruyarak nemlendirilmesine yardımcı olur. Bilinen bir yan etkisi olmamakla birlikte diğer kremlerle birlikte kullanımında alerjik reaksiyona neden olabilir.  49.50
ELİDEL %1  Hafif ve orta şiddetli atopik dermatit hastalarında diğer ilaçlara yanıt alınamadığı zaman kullanılır.   3 aydan büyük 2000 bebek üzerinde yapılan çalışmalarda alerji ve şiddetli deri reaksiyonları, iltihap ve enfeksiyon gözlenmiştir. Uzun süre kullanılmaz.  60.17 
HIPOKORT %0.5 Bacak ve kalça bölgesindeki madeni para büyüklüğünde görülen atopik egzama ve saçlı bölgede görülen seboreik dermatit tedavisinde kullanılır. Geniş alanlarda uzun süre kullanılmaz. Bebeklerde gelişim bozukluğu, kilo kaybı, büyümede yavaşlama, cilt lekeleri, kıllanma ve ikincil enfeksiyonlara neden olabilir. 8.54
INCIA Jel Krem  Cildin korunması ve nemlendirilmesinde etkilidir.  Bilinen bir yan etkisi bildirilmemiştir.   61.75 
Locoid %1  Orta şiddetli egzama, alerji ve kaşıntılı lezyonların tedavisinde kullanılır. Kortikosteroid yapılıdır.   Lokal enfeksiyon, Cushing Sendromu, Kafa içi basınçta artma, HPA Aks inhibsiyonu gibi ciddi yan etkiler görülebileceğinden doktor kontrolleri aksatılmamalıdır.    7.41
Nerisona C Krem Egzamaya bağlı kızarıklık, şişkinlik ve iltihabın azaltılmasına yardımcı olur. Açık yaralar üzerine sürülmez. Karın ağrısı, nefes darlığı, sürülen bölgede alerjik reaksiyon gelişmesi gibi yan etkiler bildirilmiştir. Ayrıca bebek bezinin sardığı bölgelerde kullanılması önerilmez.  12.36

Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Bebeklerde egzama tedavisinde dikkat edilecek en önemli unsur lezyonlu bölgenin tahrip edilmesini önlemektir. Ciltteki tahribat daha kalın ve enfeksiyonlu yaraların gelişmesine neden olabilir. Bu yüzden bebeğin tırnakları düzenli olarak kesilmeli ve pamuktan yapılmış eldivenler giydirilmelidir. Krem ve nemlendiriciler yumuşak hareketlerle bebeğin vücuduna sürülmelidir. 

Banyo süresi 10 dakikadan daha uzun tutulmamalı çok sıcak ya da çok soğuk su kullanılmamalıdır. Banyo sonrası vücudu nemlendiren yağlar ya da vazelin ile masaj yapmak hem bebeğinizin cildini koruyacak hem de bebeğinizin rahatlamasına yardım edecektir. 

Hindistan cevizi yağı orta ve kısa zincirli yağ asitlerinden oluşur. Hücre zarı tarafından kolaylıkla emilir. Antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikleri ile vücudu nemlendirirken enfeksiyonlara karşı korunmasına yardımcı olur. Egzamalı bebeklerde banyo sonrası nemlendirici olarak kullanılabilir. 

Bebeğin kıyafetleri diğer kıyafetler ile yıkanmamalı, antialerjik, yumuşak dokulu ve kokusuz deterjanlar tercih edilmelidir. 

Gıda alerjisi bebeklerde egzamayı tetikleyebilir. 6. aydan itibaren bebeklere gıdalar tek tek verilmeli, verilen gıdaya alerjik tepki gösterip göstermediği takip edilmelidir. 

 

 




Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle