Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Bebeklerde Seboreik Dermatit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Seboreik Dermatit, kaşıntılı bir hastalık olarak bilinir ancak hastaları rahatsız etmez. Kısa sürede tedavi edilebilmesi için doktor onaylı ürünlerin başarılı bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Bebeklerde Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit hastalığı deri iltihabı olarak bilinmektedir. Bununla birlikte kaşıntılı bir hastalık olmayan bu rahatsızlık, bebekte ciddi sorunlara neden olmaz. Elbette ebeveynlerin dikkat etmesi gereken bir takım durumlar vardır. Öncelikle, yağ bezlerinin iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan bu rahatsızlığın yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Bebeklerdeki hassas cilt nedeniyle baş bölgesinde kendini belli eder. En çok etkilenen bölge olarak baş derisinde bir takım belirtilerle kendini gösterebilmektedir. Yapılacak uygulamalar ile kısa sürede tedavisi mümkün olan bu rahatsızlıkla ilgili şimdi belirtiler ve tedavisiyle ilgili önemli bilgileri paylaşıyor olacağız.

Seboreik Dermatit Hangi Bölgelerde Meydana Gelir?

Bebekler için en çok etkilenen bölgenin baş derisi olduğunu söyleyebiliriz. Buna ek olarak baş veya saç derisine yapışık bir şekilde oluşan kabuklar, yağlı ve kolayca görünebilir. Bununla beraber daha çok kasıklardaki kıvrımlar ile koltuk altı bölgelerinde de meydana gelebilmektedir. Belirtiler görülür görülmez kısa süreli müdahalede bulunmak ayrıca önemlidir. Daha çok ilk 6 aylık süreçte görülen bur deri rahatsızlığı ayrıca kaşlar ve kulak arkalarında da meydana gelebilmektedir.

Bebeklerde Seboreik Dermatit Belirtileri

Belirtiler arasında öncelikle kepeklenme ve saçlı deride yaşanan kırmızılıklar sıralanabilir. Buna ek olarak derinin aşırı olarak yağ salgılaması da en önemli belirtileri arasındadır. Yüz bölgesinde ve saçlı deride meydana gelen bu durumla birlikte kızarıklıklar yaşanabilir. Öte yandan sarımsı pullanmalar da meydana gelebilmektedir. Her vücutta farklı şekillerde meydana gelen bu durumun uygun teşhis edilmesi ve tedavi sürecine geçilmesi de son derece önemlidir.

Bebeklerde Seboreik Dermatit Nedenleri

Bu rahatsızlığın meydana gelmesinde bir takım durumlar etkilidir. Öncelikle metabolik değişimler, ortam ısısı, mevsimsel durumlar ve çevresel faktörler rahatsızlığı tetikleyebilir. Kronik ve seboreik olarak ortaya çıkan deri rahatsızlığının farklı tedavi yöntemleri vardır. Yazımızın devamında uygulanması gereken tedavi seçenekleri ile dikkat edilmesi gereken diğer durumları takip edebilirsiniz.

Bebeklerde Seboreik Dermatit Tedavisi

Deri iltihabıyla ilgili olarak öncelikle bazı nemlendirici kremler ile zeytinyağı kullanılabilir. Buna ek olarak mutlaka doktorun tavsiye edeceği ilaçların kullanılması gerekmektedir. Ayrıca bebekler için uygun şampuanların nazik bir şekilde kullanılmasında fayda var. Çeşitli mantar ilaçlarını içeren kremlerin de bu süreçte önemli rol oynadığını söyleyebiliriz. Erişkinlerde ise medikal olarak sunulan şampuanlar ile kortizonlu kremler kullanılmaktadır.

Bebeklerde Seboreik Dermatit Engelleme Yolları

Bebeklerde Seboreik Dermatit önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Öncelikle bu süreçte sabun kullanmaktan kaçınılmalıdır çünkü deri tahriş olabilir. Ayrıca sabun yerine parfümsüz olarak üretilen banyo yağlarını kullanabilirsiniz. Kabukların çıkarılması amacıyla baş derisine haftalık 1 ya da 2 defa zeytinyağı ile masaj yapmanız da önerilmektedir. Bu şekilde gerçekleştireceğiniz işlemler sayesinde 2 aylık bir sürede rahatsızlık etkisini kaybetmeye başlayacaktır.

Bebeklerde cildin yağ dengesinin bozulması ya da cilt kuruluğunun meydana gelmesi, pullu dökülmelere de neden olacaktır. Bu süreçte bitkisel kremlerden yararlanabilirsiniz. Bazı ürünlerin Seboreik Dermatit önlemek için üretildiğini de söyleyebiliriz.

Özel olarak üretilen şampuanları kullanırken de tedavi edebilirsiniz. Saçlı deride meydana gelen ve zamanla kabuk bağlamış olan konakları, zeytinyağı ile yumuşatabilir ve yavaşça tarayabilirsiniz. Bu sürecin ardından şampuan kullanmanız bebeklerin cildi için daha sağlıklı olacaktır. Ek olarak hafif miktarda kortizon içermekte olan losyonlar ya da kremleri kullanabilirsiniz.

Günümüzde mantar ilaçlarının bu rahatsızlığa iyi geldiği belirtilmektedir. Bebeklerde de bu tür ilaçlar kullanılmalıdır fakat öncelikle doktor onayı alınmalıdır.

Seboreik Dermatit Şampuanı ve Kullanımı

Tamamen bu rahatsızlık için üretilmiş olan Seboreik Dermatit Şampuanı, haftada 2 defa kullanılmalıdır. Aslında bebeklerde bir defa kullanılması yeterlidir. İçeriği dolayısıyla yararlı olan bu şampuanın kullanılmadan önce doktor onayından geçirilmesinde fayda var. Erişkinlerde haftalık olarak 2 kez kullanılması yeterli olmaktadır.

Kullanımı konusunda öncelikle saçların su ile ıslatılması gerekiyor. Daha sonra şampuan dökülerek köpürtme işlemine başlanır. 5 dakikaya kadar beklettikten sonra bol su ile durulama yapılır. Duştan sonra saçların güzelce kurutulması da önemlidir.

Bebekler için Seboreik Dermatit Şampuanı ve Kullanımı konusunda mutlak suretle doktordan onay almalı ve daha sonra kullanmaya başlamalısınız.




Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle