Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Zonaya Zararlı Yiyecekler ve Yaşamsal Etkenler

Zona hastası olan kişilerin beslenme ve yaşamsal etkenler açısından hastalığa zararlı olan her şeyden uzak durması gerekir. Çünkü bunlar hastalığın kısa sürede ilerlemesini sağlar.

Zona Hastalığına Zararlı Yiyecekler

Zonaya sebep olan virüs sinir sisteminde yaşar. Aşırı yüklenildiği zaman şiddetli şekilde inflamatuar stres hormonu ve diğer maddeler bağışıklık sistemini baskı altına alarak virüsün insanın savunmasını zorlar.  Güçlü, sağlıklı ve dinlenmiş olan kişiler zona ile baş etme konusunda beslenmelerine de dikkat etmelidir. Çünkü bazı besin maddelerinin tüketilmesi zonanın şiddetlenmesine, yayılmasına ve ilerlemesine neden olabilir. Bu besin maddeleri içinde;

Arjinin amino asitlerinin lizine oranı anahtardır. Arginin bu virüsün ilerlemesi konusunda oldukça etkilidir. Bundan dolayı tüketilecek olan besinlerde dikkat olunması gerekir. Et, yağ, süt ve sebzeler arjinin ve lizine oranlarını dengeler. Özellikle pancar, balık ve avokado bu konuda faydalıdır.

Çikolata

Bitter çikolata bağımlılık yapıcı ve beyin uyarıcı olan etkilere sahiptir. Duygularını destekleyen birçok kimyasal özelliği vardır. Arginine’de koyu renkli çikolata oranı fazlasıyla yüksektir. Bundan dolayı çok aşırı şekilde tüketilmemelidir. Önemli olan çikolata tüketiminde minik parçaların yenmesidir.

Peynir

Kahvaltıların vazgeçilmesi olan peynirin içinde asidoza maddesi bulunur. Bu madde iltihapların artması konusunda risk meydana getirmektedir. Özellikle zaman içinde vücutta bulunan su kabarcıklarında iltihaplar meydana gelebilir.

Jelatin ve Kollajen

Arjinin’in vücutta bulunan birçok faydalı amaç sayesinde  büyüme hormonu üretimi de dâhil olmak üzere kullanılır. Birçok  kişi için faydalı özelliklere sahip olmasına rağmen jelatin ve kollajen içinde bulunan arginin zona  hastaları için o kadar da faydalı olmaz. Jelatin histamin sorunlarına da sebep olabilir. Alerji, baş ağrısı, cilt döküntüsü tarzındaki sorunları kontrol altında değilse zaten bu tarz maddelerin kesinlikle tüketilmemesi gerekir.

Kahve ve Kola

Aşırı düzeyde kola ve kahve tüketimi bağırsaklarda sorunların yaşanmasına neden olur. Mineral ve aminoasitlerin önüne geçen etkilere sahiptir. Bundan dolayı zona hastası olan kişilerin acil şekilde bunların tüketimini bırakması gerekir.

Fındık ve Tohumlar

Fındık ve tohumlar zona sorunu yaşayan kişilerde bulunan virüsü kışkırtma etkisi vardır. Hatta bazı kişilerde Hindistan cevizi unu, kemik sosları ve badem yağı da hastalığın şiddetlenmesine neden olmaktadır. Özellikle yer fıstığının aşırı tüketimi su baloncuklarının artmasına ve patlamasına neden olabilir. Kaju, kabak çekirdeği ve yer fıstığı, ceviz, susam, çam fıstığı, badem ve fındık tüketiminin oranları konusunda dikkatli olmak önemli bir detaydır.

Hindistan Cevizi

Hindistan cevizinin etli kısmı protein ve vitamin açısından oldukça faydalıdır ama arjinin  oranı yüksektir. Bundan dolayı kesinlikle tüketilmemelidir. Zonaya zararlı yiyecekler arasında ilk sıralarda yer alır. Hindistan cevizi unu ve sütü de aynı etkileri göstermektedir.

Virüsü Etkileyen Diğer Gıdalar

Tahıllar genelde lizinden daha fazla arginine sahiptir. Bundan dolayı tüketimi konusunda dikkatli olmak gerekir. Şekerler amino asitler içermezler ama insan vücuduna asit yükü getirirler. Aşırı düzeyde tüketilmesinden dolayı ard arda yedi günden sonra beyaz kan hücrelerini geçici olarak felç ederler. Beyaz hücreler durgun olduğu zaman insan vücudundaki kan dolaşımında bulunan yabancı işgalcileri kovalamak ve saldırmak için yeterince hızlı hareket edemezler. Yer fıstığı da yüksek düzeyde arginin ve küfe sahiptir. Bundan dolayı kesinlikle tüketilmesi yasaktır.

Yaşamsal Sorunlar

Alkol ve Sigara

Sigara ve alkol insan vücuduna zararlı maddeler arasında ilk sırada bulunur. Kalp hastalıkları ve damar tıkanıklıkları gibi geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarının yaşanmasına sebebiyet verir. Bu maddelerin içinde bulunan zararı etkenler zonanın tetiklenmesi, yayılmasına ve şiddetlenmesine neden olur. Bundan dolayı da en kısa süre içinde bırakılması gerekir.

Stres

Stres düzeyleri genel sağlık ve vücutta bulunan viral yükler etkilidir. Gün içinde stresli yaşama devam etmek ve maruz kalmak sadece zonanın değil vücuttaki diğer hastalıklarında tetiklenmesine neden olur. Hatta bazı kaynaklarda alırı strese uzun süre maruz kalmanın zonaya sebep olabileceği geçmektedir. Bundan dolayı stresten uzak kalmak ilerlemesi açısından ve sağlıklı zaman geçirmek açısından önemlidir. Strese baş etmek için uzmanlardan yardım alınabilir.

Stres, aşırı yorgunluk, uykusuzluk, üzüntü ve depresyon tetikleyen diğer etkenler arasında yer alır. Bu tarz faktörler var olan virüsün tekrardan etkin bir hale gelmesine sebep olabilir. Etkin hale gelen virüs insan vücudunda hızlı ve kolay şekilde ilerler. Su dolu kabarıklaşmalara, kızarıklık, kaşınma, yanma ve ağrıya neden olurlar. Özellikle cilt üzerinde aşırı düzeyde döküntüler meydana gelir.

Kaynaklar




1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (toplam 2 oy, ortalama: 3,50 en yüksek 5)
Loading...

Yorum ekle