Feridun Kunak’tan Zona Hastalığının Bitkisel Tedavisi
Zona hastalığının belirtilerini hafifletmek için Feridun Kunak tarafından lahana kürü tavsiye edilmektedir. Ayrıca pelin otu, zencefil çayı ve bazı yağ karışımları da hastalığı daha hızlı iyileştirmektedir.
İçindekiler
Feridun Kunak Zona Hastalığı Tedavisi
Feridun Kunak tarafından zona hastalığının tedavisi amacıyla lahana kürü tavsiye edilmektedir. Ayrıca Feridun Kunak tarafından organik olarak hastalığın tedavisinde çözüm olarak bitkisel tedavi yöntemleri de belirtilmektedir. Bunlar için sizlerde evinizde kullanacak olduğunuz ürünler ile rahatlıkla hastalığın tedavisini yapabilirsiniz. Hastalığın belirtileri çok şiddetli olması durumunda bu belirtilerin azalmasını sağlayabilirsiniz.
- 5 tane orta büyüklükte lahana yaprağı;
- Yarım litre su.
Yarım litre suyun içerisine atacak olduğunuz lahana yaprakları konulur. Daha çok lahananın iç kısımda ki yaprakları kullanmanız tavsiye edilmektedir. Lahana yarım saat boyunca haşlanmalıdır. Daha sonradan lahananın yaprakları çok küçük parçalar halinde ezilmelidir. Elde edilen su günde 4 defa içilmelidir. Feridun Kunak bu kürü zona hastalığı geçene kadar her gün içilmesi tavsiye etmektedir.
Zona hastalığı belirtileri yaşanmaya başlandığı zaman kişinin zeytin yağı ile bulunan bölgenin temizlenmesi de diğer bir yöntem olacaktır. Zona kaşıntılı bir hastalık olacaktır. Enfeksiyon kapmaması için Feridun Kunak tarafından önerilen bir diğer yöntem ise sirkeli su ile hastanın vücudunun yıkanması olacaktır. Ağrı oluşması durumunda badem ezilerek ve çok az bir miktar su konularak zonanın üzerine konulması tavsiye edilmektedir.
Kuşburnu meyvesi doğal bir antibiyotik olmaktadır. Bu nedenle de kuşburnu meyvesini çiğ olarak tüketmeniz de hastalığın ilerlemesini ve semptomlarının şiddetlenerek kişilerin rahatsız olmasını engelleyecektir.
Zona Hastalığı Bitkisel Tedavisi
Zencefil Çayı
- 1 yemek kaşığı zencefil;
- 200 gram su.
Zona hastalığı belirtilerini hafifletmek için ve iyileştirmek için zencefil bitkisi uzun zamandır kullanılmaktadır. Zencefil çayını ya da çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Bu hastalığı yaşarken sizlerin güneş ışınlarından olabildiği kadar uzak durmanız gerekmektedir. Bunun için zencefil tozu ya da kökü kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı toz zencefil ya da 10 gram zencefil kökü 200 gram suyun içerisine atarak 5 dakika boyunca orta ateşte kaynatıldıktan sonra 5 dakika boyunca demlenir. Bu karışımı günde 3 öğün yemeklerden önce içmeniz gerekmektedir. Zencefil bitkisinin bazı kişilerde yan etkisi olduğu bilinmektedir. Özellikle kan inceltme özelliğinin olması nedeniyle ve yüksek tansiyon hastalarının kullanmadan önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.
Pelin Otu Çayı
- 1 yemek kaşığı pelin otu;
- 1 tatlı kaşığı sarı kantaron;
- 300 gram su.
300 gram suyun içerisine pelin otu ve sarı kantaron bitkileri konularak 20 dakika boyunca kaynatılmalıdır. 10 dakika boyunca demlenmesi beklenir. Ardından süzüldükten sonra içilir. Bu kürü sabah ve akşam aç karnına zona hastalığı yaşamakta olan kişinin içmesi gerekmektedir. Hastalığın devam ettiği süre boyunca kullanılabilir. Pelin otunun aşırı kullanılması durumunda iştah açıcı özelliği olduğu için kişilerde kilo alımına neden olabilir. Aşırı kullanılması sonucunda bağımlılık yapıcı özelliği de vardır. Mide ve bağırsak hastalığı yaşamakta olan kişilerin kullanması önerilmez. Sarı kantaron otunun hamilelerin kullanması tavsiye edilmemektedir.
Söğüt Kabuğu Çayı
- 20 gram söğüt kabuğu;
- 10 gram zencefil kökü;
- 1 tatlı kaşığı bal;
- 400 gram su.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve oluşan enfeksiyonun giderilmesi için yapacak olduğunuz bu kür, hastalığın tedavisinde oldukça etkili olmaktadır. Bunun için sizlerde her zaman uygulayacak olduğunuz zencefil kökü ve söğüt kabuğu ile yapmalısınız. 400 gram suyun içerisine söğüt kabuğu ve zencefil kökü konularak yarım saat boyunca kısık ateşte kaynatılmalıdır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra 10 dakika boyunca demlenmesi beklenecektir. Süzüldükten sonra 1 tatlı kaşığı bal ilave edilerek karıştırılır. Kürün günde üç defa yemeklerden 1 saat sonra içilmesi tavsiye edilmektedir.
Nane Çayı
- 2 yemek kaşığı nane;
- 500 gram su.
Nanenin yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır. Özellikle akşam içmeniz durumunda zona etkileri nedeniyle rahat uyuyamayan kişilerin daha rahat uyumalarını sağlayacaktır. Çayın içerisine şeker koyulmamalı mümkünse sade bir şekilde içilmelidir. Eğer ki sade içemeyen kişilerin 1 çay kaşığı bal ile tatlandırmaları tavsiye edilmektedir. Suyun içerisine 2 yemek kaşığı nane atılarak 10 dakika boyunca kaynatılır. 5 dakika boyunca demlenir ve süzüldükten sonra sabah ve akşam içilmesi uygun olacaktır.
Yağ Karışımı
- 1 yemek kaşığı Hint yağı;
- 3 yemek kaşığı sarımsak yağı;
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı;
Bir kabın içerisine Hint yağı, sarımsak yağı ve zeytinyağı konularak karıştırılır. Bu karışım hastalığın başladığı ilk günlerde uygulanması tavsiye edilmektedir. Hastalığın tedavisi amacıyla uygulayacak olduğunuz bölgeyi yağ karışımının kaplayacağı şekilde sürülmeli ve masaj yapılmalıdır. 2 saat boyunca üzerine herhangi bir şey sürmeden bekletilmeli ardından ise bol su ile yıkanması gerekmektedir.