Yüzde Siğil Çıkması ve Uygulanan Tedavi Yöntemleri
Yüz bölgesinde siğil çıkması, estetik açıdan hoş olmayan durumları beraberinde getirebilir. Bu yüzden uzmanların önerdiği tedavi seçeneklerine başvurarak tedavi sürecini başlatabilirsiniz.
Yüzde Siğil Çıkması
İyi huylu deri kabartıları olarak bilinen siğiller, yüz bölgesinde çıkabilmektedir. Daha çok cildin üst tabakasına yerleşmekte olan HPV virüsü nedeniyle güzel olmayan görüntülere sebep olan bu durum bazı faktörlerle birlikte meydana gelebilmektedir. Zararsız olarak adlandırılan bu siğiller aslında ciddi anlamda bulaşıcıdırlar. Çünkü kaynağında virüs vardır. Siğile temas etmek ya da farklı bir cisimle temas etmek, bu rahatsızlığın bulaşmasına sebep olabilir. En çok ayak, parmak ve ellerde görülen siğil, bazen de yüz bölgesinde kendini belli etmektedir. Yüz bölgesinde pürüzlü ve sert olarak ortaya çıkabilen bu durum, koyu renkli ve düz olabilmektedir.
Yüzde Siğil Neden Olur?
Yüz bölgesinde siğilin çıkması farklı sebeplere bağlanabilir. Yüzde sıyrıklar veya kesikler oluştuğunda eğer HPV virüsü riski var ise o bölgede siğile neden olabilmektedir. Bununla birlikte yüz bölgesinin sık sık tıraş edilmesi de siğilin diğer nedenleri arasındadır. Erkeklerde bu yüzden yüz çevresinde, bayanlarda ise bacaklarda siğil çıkma olasılığı yüksektir.
Siğilin yayılma ihtimali düşüktür. Nemli ve ıslak bölgelerde meydana gelme olasılığı daha yüksek olan bu durumu engellemek için almanız gereken pek çok tedbir bulunmaktadır. Buna ek olarak kişisel eşyalarınızın kullanılmaması ve ortak kullanım eşyalarının da temizlendikten sonra kullanılması önerilebilir.
Siğilin yayılması anlamında bazı risk faktörleri de bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;
- Cinsel temaslar
- Bünyenin alerjik anlamda zayıf olması
- Deride oluşan yara ve kesikler
- Yüzün sık sık tıraş edilmesi
- Siğile direkt olarak temasta bulunmak
- Uykusuzluk, stres, dengesiz beslenme, diyet ve kansızlık
Bu faktörler siğilin genel olarak ortaya çıkma nedenleridir. Yüzde siğil neden çıkar konusunda ise özet olarak, yüz bölgesinin temiz tutulmaması, sık aralıklarla tıraş edilmesi ve gerekli bakımın yapılmaması gibi durumlar sıralanabilir. Bu anlamda yüz bölgesine gereken özen gösterilmeli ve sürekli temiz tutulmalıdır.
Yüzdeki Siğil Nasıl Geçer?
Yüzdeki siğilin tedavisi yapılırken direkt olarak HPV virüsünü yok etmek amaçlanmaz. Genel olarak vücudun diğer bölgelerinde çıkabilecek siğiller de göz önüne alınarak siğil ilaçları kullanılabilir. Eczaneden rahatlıkla bulunabilecek bu ilaçların, doktor kontrolü altında kullanımı önemlidir. Ayrıca uzmanlar bu durumla ilgili dondurma ve lazer tedavisi gibi uygulamalardan da yararlanabilir. Bu yöntemlere ek olarak yakma işlemi de gerçekleştirilerek yüzdeki siğillerden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.
Her rahatsızlıkta olduğu gibi yüzdeki siğilin tedavi sürecinde de mutlaka doktor kontrolü yapılmalıdır. Çünkü doktorun önereceği tedavi seçenekleri sayesinde yüzdeki siğiller yok edilebilir.
Siğilin farklı bölgelerde de ortaya çıktığı bilinmektedir. Bu anlamda sorunsuz bir tedavi süreci geçirmek isteyenler, cilt uzmanlarına danışarak daha detaylı bilgilere sahip olabilir. Buna ek olarak siğillerden kurtulma yolları konusunda, siğillerin ciddi anlamda rahatsız ettiği görülüyorsa mutlaka cerrahi seçeneklere başvurulmalıdır. Çünkü bu virüsün tekrar yayılma olasılığı oldukça yüksek olduğu için sorun yaşamamak adına bu durumlara da dikkat etmelisiniz. Genel olarak ciddi bir sağlık sorunu olmayan siğiller, cilt üzerinde hoş olmayan görünümlere neden olmaktadır.