Uçuklar İçin Evde Uygulanacak Faydalı Çözüm Yolları
Uçuk sorunlarını ortadan sağlıklı bir şekilde kaldırmak adına evde çözümler denenebilir. Bu çözümler kesinlikle düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman hızlı şekilde etki sağlayacaktır.
İçindekiler
Evde Uçuk Tedavisi
Buz küpleri
Buz küpleri dudakta uçuk sorunu meydana geldiğinde oluşan ağrı, kızarık ve şişmeleri kısa bir buz küpünü temiz bir beze sararak yaklaşık olarak 10-20 dakika etkilenen bölgenin üzerine koymaktır. Daha iyi sonuç almak için gün içinde 4 ile 5 defa tekrarlandığından emin olmak gerekmektedir.
Sarımsak
Sarımsak uçuk kabarcıklarının tedavisinde büyük ölçüde yardımcı olabilecek antiviral, anti bakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bunun yanı sıra şişlik ve iltihaplanmayı azaltan anti-inflamatuar ajanlar içeriğinde mevcuttur. Taze bir sarımsak dilimlenir ve yarısı ezilir. Uçuk üzerine sarımsak bastırılır. Maksimum faydayı elde etmek istenirse işlemin günde 3 ile 5 kez tekrarladığından emin olmak gerekir.
Aloe vera jeli
Aloe vera jeli enzim, mineraller, antioksidan ve yağlı asitler içermektedir. aloe vera yaprakları içinde bulunan jelsi madde özellikle cilt üzerinde meydana gelen enfeksiyonları önler. Temiz cam bir kap alınır ve içine az düzeyde aloe vera jeli dökülür. Ucu pamuklu çubuk bu jelin içine batırıldıktan sonra doğrudan uçukların olduğu bölgeye sürülür. Şifa sürecini hızlandırmak ve rahatsızlığı hafifletmek için jeli gün boyu kullanmak çok önemlidir.
Nane yağı
Evde uçuk nasıl tedavi edilir kapsamında kullanılacak olan nane yağı dudaktaki kabarcıklara karşı yüksek oranda virüsidal aktivite sağlayan güçlü antiviral özelliklere sahiptir. Pamuklu kulak çubuklarının üzerine damlatılan nane yağı dudaktaki sorunun üzerine bastırılır. Gün içinde birkaç kez uygulandığında kısa sürede uçuklar kaybolur.
Hidrojen peroksit
Uçuğa evde tedavi için kullanılacak hidrojen peroksit yaralı yüzeyleri dezenfekte etme ve kurutma kabiliyetine sahiptir. Küçük cam bir kabın içine % 3 hidrojen peroksit çözeltisi dökülür. Solüsyona temiz bir pamuklu çubuk batırıldıktan sonra kabarcıklara uygulanır. Kabarcıklardan kurtulmak için gün içinde birkaç kez gerektiği şekilde uygulamak lazımdır.
Dudak Uçuklaması Evde Tedavi
Kullanılmış çay poşetleri
Dudakta çıkan uçuk için faydalı, etkili ve iyi çözümler arasında kullanılmış çay poşetleri bulunur. Bitkisel tedaviler içinde en etkili çözüm olanağını sunacaktır. Enfeksiyonların ortadan kaldırılması için kullanılan çay poşetleri ılık ya da soğuk bir şekilde sorun olan bölgeye sürüldüğünde rahatsızlığı hafifletir ve iyileşmeyi hızlandırır. Her gün biraz kez tekrarlanmalıdır. Bir poşet bir defa kullanıldıktan sonra atılmalıdır.
Elma Sirkesi
Doğal olan elma sirkesi anti- inflamatuar özelliğinin yanı sıra sıkılaştırıcı ve dezenfektan etkilere de sahiptir. Bu bileşenleri sayesinde uçuğa sebep olan enfeksiyonların azalmasına destek sağlar. Bitkisel elma sirkesinin kullanımı için;
- Cam bir kabın içine dökülen elma sirkesinin içine temiz pamuk batırılarak uçukların olduğu bölgelere sürülür. Her gün 3 ile 4 kez etkilenen alanlarda uygulama yapılmalıdır. Aksatılmadığı sürece oldukça hızlı bir şekilde sorun ortadan kalkar.
- Yukarıda bulunan cilt uygulaması dışında bir kahve fincanı suyun içine bir veya iki çay kaşığı elma sirkesi eklendiğinde alevlenmeler için günde iki kez içilebilir.
Meydan Kökü
Meyan kökü her türlü uçuk sorunu için mükemmel doğal bir çaredir. Uçuğun semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir. Sadece bir fincan meyan kökü ile hazırlanan çay içmek her gün uçuk sorununu ortadan kaldırmak için çalışır. Ayrıca ılıyan çay pamuk yardımı ile uçuk olan alanlara da günde birkaç kez uygulanabilir. Bunlar dışında uygulama yapmak için;
- Bir yemek kaşığı toz halinde olan meyan kökü az düzeyde su ile karıştırılır. Bu karıştırma sonunda kalın kıvamlı bir macun elde edilecektir.
- Pamuklu temiz bir bez ya da temiz parmakların yardımı ile sıkıntılı olan bölgelere uygulanır.
- Karışım sıkıntılı olan alandan en az 1 saat boyunca kalmalıdır.
- Yatmadan hemen önce her gece tekrar edilmesi gerekir.
Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı, her türlü uçuğun tedavisine yardımcı olabilecek antimikrobiyal ve anti-inflamatuar özellikleri içeren tıbbi bileşikler ile doludur. Hindistancevizi yağı direkt olarak sorunlu bölgeye sürülür ve birkaç saat boyunca yaraların üzerinde bekletilir. Uçukların bu yağı tamamen emdiğine emin olmak gerekir.
Papatya
Papatya yüz bölgesinde bulunan uçukları hafifletmeye ve iyileşmeye katkı sağlayan anti-inflamatuar özelliklerin yanında antimikrobiyal özelliklerde içermektedir. Papatya ılık 1 su bardağı suyun içinde 10 dakika boyunca bekletilir. Ardından bekletilmeden süzülür. Uygulama için pamuk papatya suyunun içine batırılır ve yaraların üzerine uygulanır. Her gün 3 ile 4 kez uygulanmalıdır.