Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Sedef Hastalığı Tedavisinde Kullanılan Yöntemleri ve İyileşme Süreci

Sedef hastalığının hızlı bir şekilde iyileşmesi için bol sıvı tüketmeleri gerekmektedir. Daha çok sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeleri ve bölgeyi her zaman steril tutmaları tavsiye edilmektedir.

Sedef Hastalığı Tedavisi

Sedef hastalığı kronik ve kalıcı bir hastalık olmaktadır. Zaman zaman kişilerde iyileşme görüleceği gibi bazı durumlarda ise ateşlenecek ve bunun sonucunda da ciddi semptomlara yol açacaktır. Hastalığın tedavisi gerçekleşmesi durumunda, hastalığın oluşması ve semptomlara yol açması sonucunda bir an önce müdahale edilmesi gerekmektedir. Hastalık içerisinde daha çok tansiyon hastaları gibi müdahale edilmesi gerekmektedir. Deri hastalıkları arasında görülen en sık rastlanan en çok görülen bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır.

img010507

Sedef hastalığı bulaşmayacağı için insandan insana geçmeyecektir. Fakat genetik olarak anne ya da babada sedef hastalığı olması durumunda çocukta da görülme riski oldukça fazla olacaktır. Hücrelerin deri yüzey kısmında birikmeye başlaması sonucunda deri üzerinde kızarıklığın yanında aynı zamanda da pullanma da olacaktır. Bunun yanında şiddetli bir kaşıntı ve yaranın oluşması da söz konusu olur. Hastalığın zaman zaman nüks etmesi durumunda, hastalığın şiddetlenecek ve belirtileri arasında olan kızarıklık artacak, kaşıntı yoğun olacak ve hastalığın belirtilerinden bir tanesi olan pullanma da sıklıkla görülecektir.

Damla sedef hastalığı daha çok gençlerde ya da çocuklarda görülmektedir. Bir bakterinin yaşanması sonucunda enfeksiyon oluşacaktır. Bunun sonucunda da tetiklenme meydana gelecektir. Bunun sonucunda gövde bölgesinde, kollarda, bacaklarda ve kafa derisinde içerisinde sıvı olan küçük ve su damlası şeklinde sedef hastalıkları oluşacaktır.

Lekelenme meydana gelmesi durumunda kaşıntı sıklıkla oluşacaktır. Lezyonlar ince bir skala şeklinde oluşacak plaklar kalın olmayacaktır. Nüks etme ihtimali de oldukça fazla olmaktadır.

Sedef Hastalığının İyileşmesi

Sedef hastalıkları yaşanması durumunda dermatologların tavsiye ettiği yöntemlerden bir tanesi de bulunan bölgeyi nemli bir şekilde tutmak olacaktır. Sedef önlenmezse zamanlarda cilt kuruluğu meydana gelecektir. Bu kuruluk sonucunda sedefin semptomları daha da ilerleyecektir. Lekelenme oluşacaktır. Bu durumda kişilerin yayılmasını önlemek amacıyla bölgeyi nemli tutmak gerekmektedir.

Yemeklerinde ve içeceklerinde son derece dikkatli olması gerekmektedir. Hastalığın tedavi aşamasında cildin kuru olmaması için bol bol su ve meyve sularını tüketmesi lazımdır. Özellikle de gün içerisinde alacağı su miktarının gün içerisinde 10 bardak en az olması gerekmektedir. Besin alımında takviyeler son derece önemli olacaktır. Kişilerin kullanacak oldukları vitaminler arasında A, B ve D vitamininin son derece fazla olması sağlığı açısından son derece önemli olacaktır. Kişinin cilt sağlığında D vitamini ayrıca önemli olmaktadır. Bu vitamin cildin yenilenmesini sağlayacaktır. Bu nedenle de cilt yapısını besleyecek olduğundan kişilerin tüketmesi tavsiye edilmektedir.

Sedef yarasının kalıcı bir şekilde iz kalmaması ve hızlı bir şekilde iyileşmesi için balık yağı kapsülleri ise yaramaktadır. Balık yağı kapsüllerinin içini kırmalı ve içerisinde ki sıvı sedef hastalığı olan bölgeye çok ince bir tabaka halinde sürülmesi gerekmektedir.

Cilt kuruluğu sedef hastalarının asla olmaması gereken bir durum olacaktır. Unutulmamalıdır ki sedef hastalığı kuru cilt olması durumunda hızlı bir şekilde yayılacaktır. Bu durum içerisinde sızma zeytinyağını yemeklerde uygulamanız ve sedefli bölgeye sürmeniz olumlu sonuç verecektir.

Her zaman için cildi nemlendirmek için bitkisel yağları kullanmalısınız. Sedef hastalığına çok iyi gelen bir yağ Hint yağı olmaktadır. Ayrıca sızma zeytinyağı ile karıştırmanız ve pullanma önüne geçmesi için bulunan bölgeye sürmeniz cildin nemlenmesini sağlayacaktır. Özellikle de saç sedefi olan kişilerin hafif bir şekilde masaj yaparak uygulamalı bütün bir gece boyunca saç diplerinde kalmalı ve sabah uyandığı zaman sedef şampuanı ile yıkanması oldukça sağlıklı bir kafa derisine sahip olmanızı sağlayacaktır.

Sedefe zararlı olan ve tüketilmesi durumunda alevlenmesine neden olacak bazı yiyecekler ve besinler bulunmaktadır. Bunlar kırmızı et, yağ asitleri, çikolata ya da domates gibi yiyeceklerdir. Bunlardan uzak durmanız ve bol bol sebze ya da meyve çiğ olarak ya da haşlama olarak tüketmelisiniz. Kızartmalardan her zaman için uzak durmalısınız.

Birçok cilt hastalığının tedavisinde uygulanacak olan aloe vera bitkisinin yaprakları arasında bulunan jel kıvamında ki sıvı egzama üzerine uygulaması sonucunda meydana gelecek olan yaranın daha hızlı bir şekilde iyileşmesi ayrıca yara izlerinin de yok olmasını sağlayacaktır.

Kişiler cilt temizliğine çok önem vermelidir. Her zaman için steril olmaları gerekmektedir. Özellikle de alevlenme dönemi içerisinde oldukları zamanda kişilerin sık sık banyo yapması ve bitkisel şampuan ve bitkisel sabunlar kullanmaları tavsiye edilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken bir durum temizlik yaptıktan sonra ılık su kullanmaları olacaktır. Çok soğuk suyun ya da çok sıcak suyun zararlı olacağı unutulmamalıdır.

Ayrıca alevlenme dönemi içerisinde olunması sonucunda hastaların dermatolog kontrolünde ultraviyole ışınları ile tedavisinin yapılması da söz konusu olacaktır. Bu ışınlar hücrelerin birikmesi sonucunda oluşan sedef hastalığının hızlı bir şekilde çoğalmasını engelleyecektir. Ayrıca kullanılacak olan ilaçlar A vitamini ve D vitamin takviyesi olacaktır. A vitamini yoğun olan kremler tedavisinde kullanılmaktadır.




Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle