Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Su çiceği Hastalığı Tıbbi ve Bitkisel Tedavi Süreçleri

Su çiceği hastalığı sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler mutlaka uzman doktordan yardım almalıdır. Bulaşıcı olan bu hastalığın tedavisinde tüm detaylar uygulanmalıdır.

Su çiçeği Tedavisi

Su çiçeği hastalığı genelde çocuklarda gözlemlenen bir sorundur. Yetişkin kişilerde oluşan su çiçeği çoğu zaman zonaya döner. Tedavi esas olarak semptomları hafifletmeyi ve bağışıklık sistemi virüsle savaşırken kişiyi olabildiğince konforlu hale getirmeyi amaçlamaktadır. Tedavisi kapsamında;

  • Yatıştırıcı bir krem ​​( yumuşatıcı )kaşıntıya yardımcı olabilir. Kalamin losyonu, ne kadar etkili olduğu bilinmemekle birlikte en çok kullanılandır.
  • Kaşıntı bir antihistaminik ( tablette veya sıvı şekilde ), kaşıntı bir problemse uykuya yardımcı olabilir. Bu 1 yaşın üzerindeki çocuklarda kullanılabilir. Yatmadan önce bir doz verilmelidir. Bunları eczanelerde alabilir ve uzman reçete etmelidir. Gündüzleri kaşıntıya da yardımcı olabilir ama yan etki olarak bazı uykuya neden olabilir.
  • Derin çizilmeleri durdurmak için tırnaklar kısa kesilmelidir.
  • Çocukları rahatça giydirmek önemlidir. Bu sayede soğuk ya da aşırı ısınmaya karşı korunurlar. Pamuklu, yumuşak ve pürüzsüz kumaşlar kullanılmalıdır.

Ateş genellikle su çiçeği ile ortaya çıkar. Çocuğu rahatsız ve huzursuz hisettirebilir. Ateşi kontrol altına almak, çocuğunun huzurlu ve rahat hissetmesini sağlamak için aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır.

  • Sıcaklığı düşürmek için parasetamol verilir. Parasetamolü sıvı formda veya çocuklar için ağızda eriyen tabletler olarak satın almak mümkündür. Bunlar uzman doktor tarafından reçete edilir. Her yaş için doz ilaç paketi farklıdır. Parasetamol ateşin nedenini tedavi etmez. Sadece rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca baş ağrılarını ve diğer ağrıları azaltır. Çocuklar rahatsa, ateş yoksa ve farklı ağrılara sahip değilse ilaç kullanımı kesilmelidir.
  • Oda normal oda sıcaklığındaysa çocuklara ekstra kıyafet giydirilmemelidir. Yetişkinlerde normal oda sıcaklığında kesinlikle kalın kıyafet kullanmamalıdır.
  • Ateşli bir çocuğu sarmak oldukça yanlış bir davranıştır. Amaç aşırı ısınmayı veya titremeyi önlemek olduğu için çocukların sarılmaması gerekir.
  • Ateşi olan kişilerin düzenli olarak su tüketmesi gerekir. Bu sayede vücuttaki sıvı eksikliğinin önlenmesine yardımcı olunacaktır. Çocuklar su içme konusunda sorun yaratıyorsa ilk önce parasetamol vermek yardımcı olabilir. Daha sonra, çocuğun sıcaklığının düşmeye başlaması ile su içilme konusunda ikna edilebilir.
  • Ateşi olan kişiler kendine ve çocuklarına kesinlikle soğuk su uygulaması yapmamalıdır. Bunun nedeni suyun çok soğuk olması durumunda, cilt altındaki kan damarlarının daralmasıdır. Yani kan damarlarında büzülmenin olmasıdır.  Bu ısı kaybını azaltır ve vücudun daha derin kısımlarındaki ısıyı yakalayabilir. Çocuk daha da kötüye gidebilir. Pek çok çocuk bundan dolayı fazlasıyla rahatsızlık yaşar.

Bazı insanlar çocuğu soğutma yapmak için bir fan kullanır. Yine de bu fanlı havanın çok soğuk olması iyi bir fikir olmayabilir. Bunun yanı sıra oda sıcaklığında bir odada hafif bir hava akışı yararlı olabilir. Hava sirkülasyonunu korumak için pencereyi açabilir veya odanın diğer tarafındaki fanın kullanımı yapılabilir. Yukarıda bulunan uygulamaların hepsi belirtileri ortadan kaldırmak adına da fayda sağlar. Bu uygulamalar düzenli yapılır ve bu şekilde çözüm bulunur.

Evde Bitkisel Çözümler

Tedavi belirtileri hafifletmeyi ve komplikasyon riskini azaltmayı amaçlamaktadır. Belirtileri ve diğer semptomları hafifletmek adına aşağıdaki adımlar takip edilmelidir;

  • Yatak istirahati düzenli şekilde yapılır. Özellikle küçük çocuklar okula ve dışarıya çıkma konusunda belli bir süre kısıtlanarak evde yatak istirahati yapmalıdır.
  • Ekstra sıvı tüketimi ateş tarzındaki belirtileri ortadan kaldırmak adına gereklidir.
  • Ateşi düşürmek için parasetamol – olası komplikasyon riski nedeniyle aspirin kaçınılmalıdır
  • Suyun içine eklenecek kabartma tozu veya yulaf ezmesi ile ılık banyolar yapılmalıdır. Bir fincan yulaf ezmesi  küvetin içine aktarılır ve 5 dakika boyunca bekletilir. Ardından suyun içinde su çiçeği olan kişiler en az 10 dakika beklemelidir.
  • Özellikle kaşıntıyı azaltmak için kalamin losyonu gibi kremler veya losyonlar kullanılır. Bu losyon ve kremlerin kullanımı konusunda uzman doktor tavsiyesi almak önemli bir detaydır.
  • Tuz içeren veya narenciye gıdalarından kaçınmak gerekir.
  • Kaşınmadan kaynaklı olarak oluşabilecek çizilmeleri önlemek için bebeklere eldiven takmak ve küçük çocuklarında tırnaklarını olabildiğinde kısa kesmek sorunu ortadan kaldırır.
  • Sorunlu olan alanlara soğuk kompres uygulaması yapılabilir. Gün içinde 3 ile 4 defa uygulanması gerekmektedir.
  • Bal, elma sirkesi gibi doğal olan ürünlerin eşit düzeylerde su ile karıştırılarak vücuda uygulanması gerekir. Bu uygulamaların günde birkaç defa yapılması sayesinde çözüm bulunur.
  • Neem ve jojoba yağları kullanmak kaşıntıların hafiflemesine olanak sağlar.
  • Hidratlı diyet yapılmalıdır. Nasıl beslenileceği konusunda uzman doktorlar detaylı şekilde hastalarına ya da çocukların anne ile babalarına bilgi verir. Beslenme düzeni dışına çıkmadan hareket etmek sağlığa kavuşmak adına gereklidir.
  • Ateşi olan kişiler ve çocuklarında ateş sorunu yaşayan kişiler mutlaka en kısa sürede uzman doktordan yardım almalıdır. Yüksek ateş kısa sürede ciddi düzeyde risklere sebep olabilir.

Kaynaklar




Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle