Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Su çiceğinin izleri Nasıl Ortadan Kaldırılmalıdır?

Su çiceği hastalığın ortaya çıkardığı izlerden kurtulmak isteyen kişiler evde bulunan bitkiler ile uygulama yapabilir. Bu uygulamaların düzenli şekilde yapılması etkili olacaktır.

Kaşıntı ve İzler İçin Beslenme

Su çiçeği (6 ile 7 gün) sorununda beslenmeye fazlasıyla dikkat edilmesi gerekir. Süt ve sebze, bol içecek febril dönemi boyunca yatak istirahatine uymak önemlidir. Faydalı yaban mersini (meyve suyu, dondurulmuş, kurutulmuş ve taze meyveler), su çiçeği etkenlerini etkiler  hastalığın süresini büyük ölçüde kolaylaştırır ve kısaltır. Beslenmede ekşi ve tuzlu tüketimi yapmamak faydalıdır. Cilt kaşıntısı durumunda, doktorlar antihistaminikler ve yatıştırıcı ilaçlar reçete eder. Vücudun aşırı ısınması zararlı bir durumdur. Bundan kaçınmak oldukça önemlidir. Çünkü su çiçeği hastalığından daha çok hasta terler, daha güçlü kaşıntı olur. Çocuğun su çiçeği hastalığı sırasında çocuğa yardım etmesi için, ebeveynler çocuğu yataktan kaldırarak eğlendirmeli, tırnaklarını izlemelidir. (kesilmeli, temiz tutulmalı ve küçük aşınma eldivenleri giyilmelidir). Bu hastalığın yumuşak ve ılımlı formları için özel tedavi yapılmaz. İnterferon immünoglobulin önerilmektedir Zovirax (asiklovir) viraleks vs. merkezi sinir sisteminde su çiçeği ve komplikasyon gelişimi ciddi formları olan bir hastanede antiherpetic madde atanır. İnterferon komplikasyon sayısını azaltır, podsypaniya, hastalığın seyrini kolaylaştırır.

Ev Tedavileri

Su çiçeği izleri konusunda evde bulunan ürünlerde oldukça faydalıdır. Bunların kullanılması için düzen önemlidir. Uygulanabilecek olan karışımlar içinde;

Papatya

Su çiçeği izleri halk ilaçları arasında papatya önemli bir yer tutmaktadır. Cilt üzerinde faydalı bir etki yapar, iltihabı temizler, yatışmasına olanak sağlar.

  • Bir litre soğuk su ile 60 gram papatya çiçeği aktarılır ve kaynatılır. Kaynayan karışım süzülür sonra banyoya dökülür. Hasta 10 dakika boyunca günde iki kez yapmalıdır.
  • Eşit miktarlarda papatya, hindiba otu, paçavra, dulavratotu kökü ve nergis çiçekleri bir kapta karıştırılır. Hazırlanan koleksiyonu 40 gram alınır ve 500 ml yarım litre kaynar su demlenir. Bir bardağın üçte bir kadar günde dört kez içilmelidir.
  • Aynı şekilde papatya çiçeği, anne ve üvey anne otu, hindiba otu, marigold çiçekleri, dulavratotu kökü iyice karıştırılır. Hazırlanan bu karışımdan 40 gram alınarak kaynayan yarım litre suyun içine atılır ve 10 dakika daha kaynaması sağlanır. Termos şişesinde 8 saat demlenmesi için kenara alınır. Gün içinde 4 defa bir neskafe fincanı içilmesi gerekir.
  • Eşit miktarlarda alınan limon melisa, papatya, fesleğen ve calendula) bir bardak kaynar suya demlenir. Sıcak bir yerde 15 dakika ısrar etmek için kaynatma. Kahvaltı ve akşam yemeğinden sonra filtreden geçirin.

Bitkisel Uygulamalar

  • Bal benzersiz bir terapötik üründür ve su çiçeği ile yardımcı olacaktır. Balın içine birkaç damla limon suyu sıkmak gereklidir. 5 günde 5 kez 7 gram civarında alınmalıdır.
  • 1 adet yeşil fındık incecik kıyılır. Daha sonra bir bardak bal ile karıştırılır. 1 çay kaşığı günde 2 kez içilmelidir.  İyileşme yaklaşık olarak 10 gün sürer. Bu karışımın 10 gün boyunca düzenli şekilde kullanılması gerekir.

Ağızda Kaşıntı

  • Mukoza zarında örneğin; ağızda döküntüler göründüğü zaman güçlü bir kaşıntı başlar. Adaçayı infüzyonu yardımı ile azaltılabilir. İki bardak kaynar suyun içine 20 gram adaçayı aktarılır. 30 dakika kaynatılır ve sonra süzülür.
  • Çim ve papatya çiçeklerinden 60 gram ezilir. Ezilen bu karışımım içine bir litre su dökülerek kaynatılır. Karışım süzüldükten sonra banyo suyunun içine dökülerek sabah ve akşam banyo yapılır. Her gün düzenli şekilde yapılması çok önemlidir.
  • Su çiçeklerinin meydana getirdiği izler için uzman doktorlar hastalarına maske almalarını tavsiye edebilir. Bu maskelerin düzenli şekilde kullanılması çok önemlidir.

Soğuma ve İnfüzyonların Tedavisi

  • Kereviz suyu, öğleden hemen önce, öğle ve akşamları banyo suyuna katıldığında ya da sorunlu bölgeler bu su ile yıkandığında fayda sağlar. İçilmesi de hastanın iştahını ve metabolizmasını geliştirecektir.
  • 2 çay kaşığı kurutulmuş maydanoz bir litre kaynar suyun içine atılarak kaynatılır. 1 saat boyunca ılıması için kenarda bekletilir. Bu su ile su çiçeği lekeleri yıkanmalı ya da silinmelidir.
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış çim üzerine 1 su bardağı yulaf dökülür. 10 dakika boyunca kaynatıldıktan sonra süzülür. Sabah, öğle ve akşamları su çiçeğinin lekelerinin üzerine sürülerek bekletilir. Ardından mutlaka ılık su ile durulanmalıdır.
  • 250 ml kaynar suyun içine 6 yemek kaşığı Hindiba kökü atılarak iyice kaynatılır. Her öğünde bu karışımdan 20 gram kadar içmek lekelerin hafiflemesine olanak sağlar.
  • 1 su bardağı suyun içine bir tutam yasemin çiçeği atılarak kaynatılır. Soğuyan karışım süzüldükten sonra içilmelidir. Günde 3 defa taze şekilde demlenir ve içilir. Yasemin çiçeğinin içeriğinde bulunan etkiler sayesinde ağrılarda azalmalarda meydana gelecektir.
  • Uygulanacak olan karışımlarda önemli düzenli şekilde işlem yapılmasıdır. Düzenli uygulama yapılmazsa lekelerin ve izlerin ortadan kaybolmasını beklemek yanlış bir davranış olacaktır.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle