Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Sivilce ve Sivilce Lekelerinden Karbonat Maskesi İle Kurtulun

Karbonat; cildin Ph dengesini yeniden sağlamaya yardımcı olan alkali ürünlerden biridir. Anti-enflamatuar ve antiseptik özellikleri ile sivilce ve sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olur.

Karbonatla Sivilce Tedavisi 

 Sivilce Lekeleri için Karbonat Maskesi

Sivilce; cilt üzerinde biriken yağ, kir, ölü deri , bakteriler ve bazı hormonsal artıkların gözenekleri tıkaması sonucu ortaya çıkan enflamasyon türlerinden biridir. Genelde yüz bölgesinde görülen bu rahatsızlık boyun, sırt ve göğüs bölgesini de etkileyebilir. Karbonat, aşırı yağı temizleyerek asidik ortamı hem vücut içinde hem de vücut dışında nötralize eder. Böylelikle sivilceleri kurutarak yeni sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Sivilcenin neden olduğu şişlik ve kızarıklığı giderir. Sivilce lekeleri dışında kahverengi güneş lekelerine de kesin çözüm sunar. Bunun için haftada 1 defa karbonatla yapacağınız maskeler hem sivilcelere iyi gelecek hem de geçmiş dönemlerde oluşan sivilce izlerine kesin çözüm sağlayacaktır. 

Maske Tarifleri 

Karbonat maskesi

  • 2 yemek kaşığı karbonatı eşit miktarda temiz su ile karıştırın. 
  • Yüzünüzü bu karışım ile yıkayın. 
  • 2 dakika bekleyin.
  • Bol ılık su ile durulayın. 
  • Bir buz kalıbı ile cildinize masaj yaparak işlemi bitirin.  

 Bu işlemi uygularken yüzünüze sabun kullanmak cildin aşırı kurumasına neden olabileceğinden sabun kullanmayın. 3 gün üst üste bu işlemi uygularsanız 1 gün araya zaman bırakın ve nemlendirici krem ile bakım yapın. 1 haftalık düzenli kullanımda cildinizdeki değişimi fark edeceksiniz. Bu maskeyi sivilcelerinizden kurtulduktan sonra sadece haftada 1 defa kullanarak cilt tonunu eşitleyebilir ve lekeleri giderebilirsiniz. 

Limon suyu karbonat

  • 2 yemek kaşığı karbonat, 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1 kaşık balı iyice karıştırın. 
  • İnce bir tabaka halinde yüzünüze uygulayın. 
  • 5 dakika bekleyin. 
  • Bol soğuk su ile durulayın. 

Bu işlemi ihtiyacınıza göre haftada 2 ya da 3 defa düzenli olarak kullanabilirsiniz. Limon suyu ve bal karbonatla birlikte bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Ayrıca bal, cildin ihtiyacı olan nem dengesini sağlar. Cilde doğal bir ışıltı kazandırır. Bu maske aynı zamanda cilt lekelerine de iyi gelmektedir. 

Elma sirkesi karbonat

  • Karbonatlı Maske Uygulama Yöntemleri


    Eşit miktarda karbonat ve elma sirkesini karıştırın. 
  • Pamuklu çubuk ya da pamukla sivilcenin üzerine sürün. 
  • 5 dakika bekleyin. 
  • Bol soğuk su ile bölgeyi temizleyin. 

Sivilce kaybolana kadar elma sirkesi ve kabartma tozunu her gün aynı saatlerde kullanın. Bu maskeyi geniş bölgelere uygulamayın ve uygulamadan sonra direkt güneş ışığına çıkmayın. Eğer bu maskeyi tüm yüzünüze uygulayacaksanız içine bir kaşık bal ilave edin. Böylece cildin aşırı kuruma ve yanmasını engelleyebilirsiniz. Sivilcelere iyi gelen bu maske sivilce ve güneş lekelerinin tedavisinde de kesin sonuç sağlar. Ciltte pullanma ve aşırı kuruma olursa ara günlerde ılıtılmış bal ile yüzünüze masaj yapın ve bir buz kalıbı ile balı temizleyin. 

Diş macunu ve karbonat

  • Bir nohut büyüklüğünde diş macunu ve çay kaşığının ucuyla karbonatı karıştırın. 
  • Sivilce ve lekelerin üzerine uygulayın. 
  • 5 dakika bekleyin ve soğuk su ile bölgeyi temizleyin. 

Eğer bu maskeyi tüm yüze peeling olarak kullanmak isterseniz ince bir tabaka halinde cildinize uygulama yapın. Özellikle burun etrafındaki siyah ve beyaz noktaların temizlenmesine iyi gelecektir. Sivilceler kuruyana kadar her gün sadece sivilce üzerine uygulamak da kesin çözüm yöntemlerinden biridir. Tüm yüze yapılan uygulamalardan sonra buz küpü ile cildinize masaj yapmak gözeneklerin daralmasına yardımcı olur ve yeni sivilce oluşumunu engeller. 

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karbonat sivilceleri giderirken cildin aşırı kurumasına neden olarak kırışıklıkların erken başlamasına, cilt tahrişine ve kötüleşen akne yaralarına da neden olabilir. Bu durumun temel nedeni Ph değeri 9 olan karbonatın 5.5 Ph değerine sahip cildin yağ dengesini sık kullanım sonucu bozmasıdır. Sık kullanım dışında 5 dakikadan daha uzun süre bekleyen karbonatlı maskeler de aşırı kurumaya neden olabilir. Bu yüzden yukarıda vereceğimiz maske tarifleri uygulanırken verilen doz ve sürelerin dışına çıkmayınız. 

Cildinizde maske sonrası aşırı kuruma hissederseniz bir buz kalıbı yardımıyla cildinize 3 dakika masaj yaparak yağ içermeyen nemlendirici bir krem ile cildin rahatlamasına yardım ediniz. 

Yukarıdaki maske tariflerini haftada 2 defadan çok uygulamayınız. Maskelerden sonra direkt güneş ışığına çıkmamaya özen gösteriniz. 




1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (toplam 1 oy, ortalama: 1,00 en yüksek 5)
Loading...

Yorum ekle