Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Mezoterapi ile Bölgesel Zayıflama ve Tedavi Süreci

Mezoterapi, ilk olarak 1950’li yıllarda Fransa’da uygulanan ve vücudun belli bölgelerindeki yağların azaltılmasında tedavi amaçlı olarak kullanılmış yöntemlerden biridir.

Mezoterapi İle Zayıflama 

Mezoterapi ile Bölgesel Zayıflama

Mezoterapi, 1950’li yıllardan itibaren Fransa’da deri altı dokulara enjeksiyon yapılarak spor yaralanmaları, dolaşım sistemi bozukluklarından kaynaklanan damar tıkanıklıklarının giderilmesi, enfeksiyona bağlı bazı hastalıklar ve fazla yağların yakılması amacıyla kullanılmış ve 1987’de geleneksel tıp yöntemleri içinde yerini almıştır. Günümüzde zayıflama dışında, selülit görüntüsünün azaltılması, çatlakların giderilmesi, sıkılaşma ve yaşlanmanın etkilerini azaltmak için kozmetik alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. 

New York’ta yapılan klinik deneylerde hastaların yüzde 5’inde istenen tam sonuçlar elde edilmemiş olsa da %95’inde çok başarılı sonuçlara ulaşılmıştır. Yapılan açıklamalarda ”sadece obezite hastalarında değil ideal kilosunda olduğu halde bölgesel ve inatçı yağlardan şikayet eden kişilerde başarılı sonuçlar verdiği gözlenmiştir” denilmiştir. 

Tedavi sırasında özel olarak hazırlanmış vitamin kokteylleri, amino asitler ve farmasötikler  en uygun kombinasyon ile derinin orta katmanına mezoterapi iğneleri ile enjekte edilir. Tedavi sonrasında ise yağ birikintileri vücuttan atılarak cildin sağlıklı görünümü yeniden kazandırılır. Mezoterapi ile zayıflamanın en büyük avantajı yağlar vücuttan dışarı atılırken deride sarkma olmaması ve bölgede yağlanmanın uzun süre boyunca yeniden tekrar etmemesidir. Terapi sonrasında pürüzsüz ve sıkılaşmış bir cilt ile daha genç bir görüntü sağlar. 

Mezoterapi uygulaması ile incelme ve zayıflama sağlanan bölgeler; 

  • Yüz, 
  • Boyun,
  • Dekolte bölgesi, 
  • Kollar ve koltuk altı, 
  • Karın bölgesi,
  • Sırt, bel ve uyluk bölgesi,
  • Bacak ve basen bölgesidir. 

Uygulama lipolitik ve ablatif olarak adlandırılan farklı yöntemler ile yapılmaktadır. Lipolitik yöntemde yağ hücreleri tamamen tahrip olmadığından zaman içinde aynı bölgede yeniden yağlanma görülebilir. Ablatif yöntemlerde ise yağ hücreleri tamamen yok edilir. 

Tedavi Süresi 

4 Seanslık Mezoterapi Uygulaması Sonucu

Mezoterapi tedavisinde süre uygulama yapılacak bölgeye ve kişinin metabolik yapısına bağlı olarak değişmektedir. Genellikle 4 ile 6 seans arasında uygulamalar yeterli olsa da daha az ya da bölgenin kalınlığına bağlı olarak daha fazla uygulama gerekebilir. Her seans arasında yaklaşık olarak 1 ile 2 haftalık bir zaman dilimi bulunmaktadır. Sonuçlar ilk seanstan sonraki birkaç gün içinde gözlenebilir hale gelir. 

Tedavi sırasında aynı zamanda yağların vücuttan doğru şekilde atılmasını sağlamak için doktorunuz uygun bir diyet önerisinde de bulunacaktır. Bu süreçte diyet hem zayıflamanın hızlanmasını hem de yağların vücuttan atılmasını kolaylaştıran unsurlardan biridir. 

 Her kişi için bu süreç daha önce bir hastalık geçmişi olup olmamasına, vücut yapısına, yağ yapısına ve metabolizmanın çalışma hızına göre planlanır.

Diyabet, kalp ve yüksek tansiyon hastalarına mezoterapi tedavisi önerilmemektedir. 

Tedavi Fiyatları: Mezoterapi fiyatları tedavi süresi ve uygulama yapılacak bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra farklı kurumlarda da tedavi fiyatı kuruluşun niteliğine göre değişebilir. Bu yüzden mezoterapi yaptırmak isterseniz konuda uzman olan birkaç farklı estetisten doktor ile görüşmeniz daha doğru olacaktır. Genellikle sigorta kapsamına girmeyen mezoterapi uygulamaları, kişinin sağlığının tehlikede olduğu durumlarda sigorta kapsamına alınarak tedavi ücretlerinin sadece belli bir oranını hastanın karşılaması şartı ile uygulanabilir. 

Olası Yan Etkiler

Mezoterapi tedavilerinde en sık görülen yan etkilerden biri alerjik reaksiyon sonucu gelişen kızarıklık şikayetidir. Bazı kişilerde alerjik reaksiyon daha ileri boyutlara vararak kaşıntı, bölgede hafif şişkinlik ve yanma hissine neden olabilir. Bunların hepsi ciddi yan etkiler olarak adlandırıldığından bu etkilerden herhangi biri ortaya çıktığında doktoru arayarak durumu bildirmek önemlidir. Böyle durumlarda alerjik reaksiyonu gidermesi için doktorunuz krem ve losyon tavsiye edebilir. 

Tedavi sırasında herhangi bir acı, yanma ya da batma şikayeti bulunmamaktadır. Fakat hassas cilt yapısına sahip kişilerde bölgesel anestezik krem uygulanarak mezoterapi işlemi gerçekleştirilir. 

Tedavi süreci boyunca bol su içmek, egzersiz yapmak ve doktorun önereceği diyete dikkat etmek uygulama sırasında vücuda enjekte edilen kimyasallar ile birlikte çözünmüş yağın da dışarı atılması için büyük önem taşır. 

Uzman doktorlar, mezoterapi tedavisi almak isteyen kişilerin doktorları ile açık bir şekilde konuşması gerektiğini ve tedavi sırasında uygulanacak kimyasallar ile ilgili olarak gerekli bilgilendirmeyi aldıklarından emin olmaları gerektiğini söylemişlerdir. 




Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle