Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Kurdeşenin Tedavisi İçin Neler Yapılması Gerekir?

kurdeşen tedavisi kapsamında uzman hekimler öncelikli olarak altta yatan bir neden olup olmadığını belirler. Bu belirlemenin ardından gerekli tedavi sürecine en kısa sürede başlanır.

Kurdeşen Tedavisi

Kurdeşen tedavisi, ilaçlara, zorunlu bir bileşeni, diyete, özel bir yaşam biçimine bağlı kalmaktan geçer. Kurdeşen hastalığında bir hastanın eşlik eden hastalıklarının tedavisi için reçetelenebilecek birtakım ilaçların kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Bu ilaçlar arasında; aspirin ve türevleri, kodein ve ACE inhibitörleri bulunur.

Geleneksel olarak kurdeşen tedavisi antihistaminiklerle başlar. Üçüncü nesil ilaçların tercih edilen kullanımı: telfast, zirtek, erius vb. bulunur. Özellikle kronik şekilde meydana gelen sorunlarda ilaçların üç aydan daha uzun alımı gerekebilir. Kurdeşen sorunun nedenleri de göz önüne alınarak çoğu zaman tedavisi için;

  • Antihistamin ilaçlar kullanılır. Örneğin bu ilaçlar;

5 (çocuklar için) ve 10 miligramlık dozlarda mevcuttur. Tedavinin seyri 10 gün ile 1 ay arasındadır. Bazen daha uzunda sürebilir. Soğuk kovanlarda çok iyi bir etkinin tekil bir etkisi vardır.  Şiddetli kurdeşenlerde devam eden tedaviye dirençli, kademeli doz azaltımı ile etki elde edilene kadar, kortikosteroidlerin vücut ağırlığının kilogramı başına 1 mg’a kadar olan dozlarda 5 ile 7 gün boyunca uygulanması mümkündür.  Bu tedavi çok sayıda yan etki meydana gelebilir. Bu nedenle sadece amaçlanan hedef için ve bir doktorun gözetiminde gerçekleştirilmelidir.

  • Sık şekilde kurdeşenin arka planında streste bulunur. Anksiyete artışı olan hastalarda fazlasıyla görülür. Ayriyeten kaşıntısı sürekli hastalar endişeden kaynaklı olarak hastalığın ilerlemesine neden olabilir. Bu durumlarda anksiyolitikler, örneğin; atarax, bellataminal, paroksetin tarzında ilaçların kullanılması uzman tarafından tavsiye edilebilir.
  • Kronik kurdeşenin formlarında, plazmaferez, kanın donanım saflaştırması olarak adlandırılabilir.
  • Kurdeşenlerin birçok formunda, histoglobulinin kullanımı etkilidir.
  • Hastanın deri hücreleri uzun süre dayanmazsa, kortikosteroid içeren merhem ve kremler çıkarılması adına kullanılır. Advantana, locoide gibi halojen içeriğine sahip olmayan son dönem jenerasyonun ilaçları tercih edilir. Uygulama süresinin üst üste 10 günden daha fazla olmaması gerekmektedir. 

Kovanların tedavisi için yukarıda bulunan tedavi önlemleri yapılan testlerin ve hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak ayarlanır. Tedavinin detaylı şekilde planlanması konusunda uzman hekimler işlem yapmalıdır. Tedavinin planlanması adına uzman doktorlar altta yatan nedenleri ve belirtileri de dikkate alacaktır. Çünkü bazı kurdeşen türlerinde öncelikli olarak altta yatan sebepleri tedavi etmek gerekir.

Yaşam Tarzı Değişimleri ve Beslenme

  • Bütün kovan türleri ile stres, alkol ve sigara içmek alakalıdır. Güneşte uzun süre kalmak kurdeşen hastaları tavsiye edilmez. Aşırı ısınmaktan ve yazın güneşlenmekten uzak kalmak önemli bir detaydır.
  • Cilt üzerinde basınçtan kaçının. Bunun için sıkı kıyafetleri, kemerleri, jartiyerleri terk etmek gerekir. Ağır fiziksel efor ile ilişkili çalışma önerilmemektedir.
  • Koruyucu olan kremler kullanmak gerekir. Yağ oranı düşük olan güneş koruyucu kremler bu konuda fayda sağlar. Morozko Myustella kremler kullanılabilir. Özellikle güneşli zamanlarda en az 40 faktör krem çeşitleri kullanılmalıdır.
  • Meydana gelen alevlenmelerin arkasında alerjik bir sorun olabilir. Bunun için alerjiye sebep olan etkenlerden uzak durulmalıdır. Hatta besin alerjilerinde sorun yaratan sebze ya da meyvenin tüketilmemesi çok önemlidir.

Yardımcı Takviyeler

Balık Yağı Kapsülleri

Yemek yemeden hemen önce günde iki kez 2 kapsül alınması gerekir.  Balık yağı içinde bulunan omega 3 yağları iltihabı azaltır ve cilt üstünde nemlendirme etkisi yaratır.

D vitamini

Her gün düzenli bir şekilde bir kapsül alınması gerekir.  D vitamini yetersizliği alerji ve otoimmün hastalık riskini artmasına neden olur. D vitamini doğal anti-inflamatuar etkilere sahip olan bir vitamindir.

Selenomune Designer Enerji Kapsülleri

Her gün aksatmadan bir kapsül alınması gerekir.  İçeriğinde bulunan selenyum sağlıklı bir bağışıklık sistemi olmasını destekler.  İltihabı azaltarak otoimmün koşullarda oto-antikor üretimini azalmasını sağlar.

Kolostrumlu Glutamin

Gün içinde iki kez bir çay kaşığı tüketilmelidir.  Glutamin bağırsağın geçirgenliğini azaltmaya yardımcı olacaktır. Bu nedenle sızan bağırsak sendromunu sorunun ortadan kalkmasına destek sağlamak adına gereklidir.

Magnezyum Tozu

Günde 1 çay kaşığı veya günde iki kez 2 tablet tüketilmesi gerekir. Magnezyum sinir sistemi üstünde doğal bir sakinleştirici etkilere sahiptir. Bundan dolayı stres, anksiyete ve sinir gerginliğini azaltma konusunda yardımcı olur.

Livatone Plus

Gün içinde 2 kapsül veya günde iki defa 1 çay kaşığı alınır. Alerjik ve iltihaplı koşullar, kan dolaşımını bağışıklık kompleksleri ve alerjik şartlarda meydana gelen antikorların filtrelemesi gereken karaciğere büyük bir baskı yapar. Bozulmuş karaciğer sağlığı, cilt koşullarını daha da kötüleştirir. Bunların düzene girmesi adına düzenli tüketilmelidir.

Yardımcı takviyelerin hepsi uzman hekim kontrolünde kullanılmalıdır. Uzman hekim gerekli gördüğü zaman kullanılmaya başlanmalı ve kesinlikle düzeni aksatılmamalıdır.




Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle