Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Güneş Lekelerine Bitkisel Çözüm Olanakları Nelerdir?

Güneş lekelerine karşı güneş kremleri dışında bazı doğal destekler ile çözüm bulunabilir. Bunların güneşe çıkmadan önce kullanılması oldukça önemlidir.

Güneş Lekeleri İçin Kesin Çözüm

Ciltteki güneş lekeleri insan yaşamını görsel anlamda olumsuz yönde etki altına alan bir cilt sorunudur. Bu sorundan kurtulmak için dikkat edilecek olan noktalar arasında;

Giyim

Kıyafetler en iyi güneş kremi görevini görür. Güneş ışığını emer, yansıtır ve cildinizi güvende tutar. İlk yirmi dakika, güneşe maruz kaldıktan sonra, bazı kıyafetler giymek gerekir.  Daha fazla ışığı yansıtacak beyaz giysiler tercih edilmelidir. Bunlar yaz sıcağında kişiyi serinletir.

Beslenme

Sağlıklı yağlar ve antioksidanlar açısından zengin yiyecekler yemek, cildin UV hasarını da içeren zararlardan korunmasına yardımcı olur. Bu karotenoidler ve diğer güçlü antioksidanlar içeren koyu renkli, renkli meyveler ve sebzelerdir. Ayriyeten en iyi omega yağ asitleri ve hatta bazı sağlıklı doymuş yağlar için fındık, tohum, hindistancevizi yağı, avokado, deniz sebzeleri ve mikroalgiler tüketmek gerekir. Karotenoidler cilde güneş ışığı olmasa bile sağlıklı bir bronz ışıltı verirken daha az sıklıkta yanmayı sağlar.

Astaksantin

Bu antioksidan bir karotenoiddir ve kırmızımsı pembe renklerini somon verir. Astaksantin, C vitamini, E vitamini veya CoQ10’dan daha güçlüdür. Ciltte oluşan güneş yaralanmalarından kişileri korur ve hatta ultraviyole ışınları ile DNA’nın zarar görmesinin önüne geçer. Bir güneş kremi görevi görür ama aynı zamanda kalbi, beynini, eklemleri ve gözleri de en doğru şekilde korur. Düzenli şekilde tüketildiği zaman etki gösterir.

Kullanılacak Yağlar

Kırmızı Ahududu Çekirdeği Yağı

Bu en iyi tohum yağıdır ve en iyi  güneş kremlerinden bir tanesidir. Doğa bu yağı içeren güneş kremlerinin kullanılması ile sorun yaratan UVB ışınlarını engellenmiş olunur.

Havuç Çekirdeği Yağı

Havuç tohumu yağı bulmak biraz zor olabilmektedir. Bu yağ 38 ile 40 SPF sahip olan bir yağdır. İyi bazı karotenoid antioksidan aksiyonu da vardır. Düzenli şekilde güneşe çıkarken kullanılması gerekir.

Buğday Yağı

Buğday tohumu yağları doğal bir nemlendirici olarak insan vücudunda görev yapar. Özellikle güneşin meydana getirdiği kuruluk sorunlarından kurtulmak adına kullanılmalıdır.

Susam Yağı

Susam yağı düzenli şekilde cilt üzerine sürüldüğü zaman  güneş ışığının % 30’unu engeller. Güneşe uzun süre maruz kalan kişilerin cildinde oluşabilecek olan hasarların önüne geçer. Güneş altında uzun süreli kalacak olan kişilerin bu yağı kesinlikle her saat ya da iki saatte bir uygulaması gerekir.

Hindistan Cevizi Yağı

Yağın düzenli şekilde kullanılması güneş ışınlarının yaklaşık % 20’sini engeller. Bu sayede kişiler güneş altında yanmadan daha verimli zamanlar geçirebilir. Bronzlaşma konusunda Hindistan cevizi yağı ile bronzlaşmayı tercih etmek daha kısa sürede istenilen sonuca ulaşmayı da sağlar. Ayrıca cildi nemlendirir, iltihabı azaltır ve güneş hasarını sınırlandırırken lekeleri yumuşatır. Hindistan cevizi yağını düzenli şekilde kullanan kişilerde daha da fazla çalışır. İçeride bulunan iltihapla savaşır ve D vitamini üretimine katkıda bulunur.

Aloe Vera

Özellikle sıcak ve kızgın cildi yatıştırmak adına güneş yanıklarından sonra sık şekilde kullanılır. Hindistan cevizi yağı gibi güneş ışığının yaklaşık olarak % 20’sini engelleyerek vücutta çalışır.

Fındık Yağları

Doğal D vitamini üretimine izin veren fındık yağları güneşe karşı direnç sunmaktadır. Yukarıdaki yağlar kadar etkili olmasa da kısa süreli etkilere sahiptir. Fıstık yağı, kenevir tohumu yağı, yonca yağı, jojoba yağı, shea yağı, zeytinyağı, avokado yağı, deniz topalak yağı ve macadamia yağlarından herhangi bir tanesi ile karıştırıldığında soruna karşı daha etkili hale gelir. Düzenli ve aksatılmadan tüm yaz kullanılması gerekmektedir.

Doğal Güneş Koruyucuları

Güneş koruyucu alan kişilerin bunları alırken etiketlerini kontrol etmesi gerekir. Güneş koruması söz konusu olduğu zaman birçok şirket daha sağlıklı seçenekler sunmaya özen gösterir. Balmumu ve çinko oksit tozu gibi farklı içerikler satın almak cildin korunması adına gerekebilir. Bunları satın almak istemeyen kişiler aşağıda bulunan tarif ile kendine bir güneş koruyucu yapabilir.

Evde güneş kremi;

  • 1/2 balmumu granülleri
  • 1/4 fincan shea yağı
  • 1/4 fincan hindistancevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı çinko oksit tozu

İki yağ ve balmumunu bir cam kâseye eklenerek iyice karıştırılır. Ardından içine çinko oksit tozu eklenerek tamamen karıştırılır. Karıştırma yağların birbirine girmesi ve daha etkili olması adına gerekli olan bir durumdur. Karışım fıs fıs özelliği olan cam ya da temiz bir plastik kabın içine koyulur. Bu şekilde düzenli olarak her gün kullanılmalıdır.

Kaynaklar




Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle