Cilt Hastalıkların Nedenleri
Tedavi Yöntemleri ve Bakımı

Cilt Kızarıklığı İçin Kullanabileceğiniz Ev Yapımı Maske Tarifleri

Mevsim değişiklikleri, kuru hava, cilt yapısı gibi faktörler cilt yüzeyinde kızarıklığa neden olabilir. Evde bulabileceğiniz basit malzemeler ile yapacağınız doğal maskeler ile kızarıklığı önlemeniz mümkün.

Cilt Bakım Sırları 

Cilt Kızarıklığında Kullanılabilecek Maske Tarifleri

 Cilt kızarıklığı sistemik hastalıklardan kuru cilt tipine kadar birçok faktörden kaynaklı meydana gelebilir.  Gıda, ilaç, kozmetik ürünlerine karşı alerjiler, stres, hipertansiyon, menopoz, sigara kullanımı, endokrin sistem bozuklukları cilt kızarıklığına neden olan başlıca faktörlerdir. 6 haftadan uzun süren ve cilt yüzeyinde döküntülerin meydana geldiği durumlarda uzman bir dermatolog tarafından yapılacak fiziksel muayene ve kan tahlilleri durumun anlaşılmasına yardımcı olur. Fakat akut olarak adlandırılan ve mevsimsel geçişlerde artan kısa süreli kızarıklıklar cildin neme ihtiyaç duyduğunu gösterir. 

Özellikle yüz bölgesi hassas cilt tipine sahip kişilerde besleyici bakım maskelerine en çok ihtiyaç duyan cilt tipidir. Kuru ciltlerde ise nemlendirici bakım ve yatıştırıcı maskeler kızarıklığın giderilmesine yardımcı olur. 

Yüz maskeleri cilt tahrişini en aza indirmeye ve kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Bitkisel buz küpleri ve haftada bir defa cilt yüzeyini fırçalayarak uygulanacak masajlar hem kızarıklık görüntüsünü azaltır hem de kırışıklıkların giderilmesini sağlar. 

Doğal Maske Tarifleri 

Evde kolaylıkla bulabileceğiniz bazı malzemeler cildin yenilenmesini ve nemlenmesini sağlar. Ayrıca ayda bir defa cilt bakımı yapmanın stres seviyesini düşürdüğü ve öz güven hissini arttırdığı bilinmektedir. Aşağıda verilen maske tariflerini kızarıklığı gidermek için uygulayabilirsiniz. 

Yulaf maskesi; 2 kaşık yulaf ezmesini 6 kaşık süt ile karıştırarak yulaflar yumuşayana kadar bekletiniz. Daha sonra kızarıklık görülen bölgelere masaj yaparak yumuşak hareketler ile sürerek 15 dakika bekleyiniz. Yüzün çok kızarık olduğu dönemlerde haftada 2 defa uygulayabilirsiniz. 

Muz maskesi; Püre haline getirilmiş bir muz ve bir kaşık süzme peynir ile hazırlayacağınız maske haftada en az 1 defa ve 30 dakika boyunca uygulanabilir. Herhangi bir yan etkisi yoktur istediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz.

Yoğurt maskesi; Egzamanın neden olduğu kızarıklıklarda nem dengesinin yeniden sağlar. Maske için 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 çorba kaşığı yoğurdu krem haline gelene kadar karıştırınız. Lezyonlu bölgede en az yarım saat bekledikten sonra ılık su ile temizleyiniz. Yalnız uygulama sırasında elma sirkesi ve yoğurt kaşıntıya neden olabilir. Kaşıntınız olursa bekletmeden ılık su ile yıkayınız. 

Zerdeçal maskesi; Hem egzama hem de gül hastalığında uygulanabilecek bu maske için 1-1-1 oranında zerdeçal, bal ve sütü karıştırınız. Lezyonlu bölge ya da tüm yüze yumuşak hareketler ile sürünüz. 20 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayınız. İstediğiniz zaman yeniden tekrar edebilirsiniz. Bir yan etkisi yoktur. 

Kızarıklığı azaltan killi maske için malzemeler

Killi maske; 3 çorba kaşığı yumuşak kil, 1 çay kaşığı bal, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 5 damla lavanta yağını krem haline gelene kadar karıştırınız. Karıştırma sırasında tahta kaşık kullanmaya özen gösteriniz. Metal eşyalar maskenin etkisini azaltabilir. 

Kızarıklığın yoğun olduğu dönemlerde gül hastalığına sahip olanlar haftada 2 defa, egzama hastaları haftada 1 defa uygulayabilir. Ayrıca mevsim geçişlerinde cildi nemlendirmek ve ölü derileri temizlemek için uygulanabilir. Yarım saatten uzun bekletildiğinde kaşıntı görülmesi normaldir. 

Havuç maskesi; 2 tane rendelenmiş havuç ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırdıktan sonra yüz süngeri ile masaj yaparak cildinize yedirin. 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile temizleyin. Haftada 2 defa uygulayabileceğiniz bu maskenin bir yan etkisi bulunmamaktadır. 

Suna Dumankaya’nın Önerisi 

İhtiyacınız olan malzemeler; 4 at kestanesi, susam yağı, elma sirkesi, 

Hazırlanışı; At kestanelerini iyice soyun ve rendeleyin. Daha sonra at kestanelerinin üzerini kapatacak miktarda susam yağını ekleyin. Bu karışımı 15 gün güneşli bir ortamda dinlenmeye bırakın. İyice fermente  olan karışımı süzgeçten geçirerek 1 çay kaşığı elma sirkesini sıvı karışımın içine ilave edin. 

Uygulama şekli; Akşam yatmadan önce bir pamuk yardımıyla kızarıklık görülen bölgelere çok bastırmadan yumuşak hareketlerle karışımı sürünüz. 

Yan etkileri; Kürün herhangi bir yan etkisi olmamakla birlikte kılcal damarların beslenmesine yardımcı olur. Bazı durumlarda kızarıklık tam anlamıyla geçmeyebilir fakat kızarıklığın yayılmasını engeller. 




Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle