Sivilce Sorunları İçin Zerdeçal Maskeleri Nasıl Kullanılır?
Sivilce sorunu yaşayan kişiler zengin etkilere sahip olan zerdeçal baharatınıi kullanabilir. Bu baharattan yapılacak maskeler düzenli kullanılmalıdır.
İçindekiler
Zerdeçallı Sivilce Maskeleri
Zerdeçalın aktif bileşiği, kuvvetli antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özelliklere sahip olan sarı bir pigment olan curcuminden meydana gelmektedir. Akne ve sivilce eğilimli cilde uygulandığı zaman bu aktif bileşik, aynı anda iltihaplı cildi yatıştırıcı ve iyileştirici akne kesilmelerinden sorumlu bakteriyel enfeksiyonu ortadan kaldırmaya hizmet eder. Zerdeçal maskelerin düzenli uygulaması kişiye temiz, parlak ve lekesiz bir cilt yapısına sahip olmaya olanak sağlar.
Naneli
Nane, zerdeçalın etkileriyle mükemmel şekilde eşleşen anti-inflamatuar, antioksidan ve yumuşatma özelliklerine sahiptir. Sivilce izlerini ortadan kaldırmak için, bu maskeyi günlük olarak kullanmak faydalı olacaktır.
- 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
- Nane çayı 2 çay kaşığı
Öncelikli olarak, bir macun oluşturmak için iki malzeme birbiri ile birleştirilir. Maske sürülmeden önce yüz bölgesi nötr bir sabunla temizleyin ve su ile yıkanır. Daha sonra hazırlanan maske bir fırça kullanarak sivilce yara izi bulunan bölgelere uygulanmalıdır. 30 dakika bekletilir ve ılık su ile yıkanır. Ciltte kuruluk hissiyatı varsa hafif bir krem kullanılması önerilir.
Sandal Ağacı
Akne izi olan hasarlı cilt hücrelerinin geri kazanılması için antioksidan içeren ürünler kullanılmalıdır. Bu maskede bulunan üç bileşenin arındırıcı ve anti bakteriyel özellikleri vardır.
- 1 çay kaşığı sandal ağacı tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
- 1,5 çay kaşığı ılık süt
Kullanmadan önce üç malzemeyi birleştirilmelidir. Ardından yüz ılık suyla yıkayın ve hafifçe kurulanır. Karışım akne izleri olan bölgelere uygulanır. 30 dakika bekletildikten sonra suyla (soğuk veya ılık) yıkanmalıdır. Bu maske her gün veya haftada en az iki kez kullanılması gerekir. Malzemeler çok nötrdür, dolayısıyla herhangi bir cilt problemi meydana gelmez.
Bal
Sivilceler ve meydana getirdikleri izler için bu maske gözenekleri kapatmaya, ipeksi bir cilde sahip olmaya ve yara izlerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olacaktır. Bal ayrıca gözenekleri iyice temizleyen dezenfektan özelliklerine sahiptir.
- 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
- 1 çorba kaşığı organik bal
Öncelikli olarak, iki malzemeyi ısıya dayanıklı bir kap içinde birleştirilir. Karışım mikrodalgada bir dakika ısıtılmalıdır. Temiz olan yüze fırça desteği ile uygulanır. 20 dakikalık süre zarfından sonra ılık su ile yüzden yıkanır. Bal cilde peeling yapar.
Diğer Maske Çeşitleri
Hindistancevizi Yağı
Bu uygulama nemlendirmek, antioksidanlar eklemek ve cilde yağ asitleri sağlamak için mükemmeldir. Zerdeçal ciltte bulunan yağ dengesini geri kazanırken aynı zamanda enfeksiyon ve inflamasyonla mücadele etmeye de olanak sağlar.
- Hindistan cevizi yağı 1 çorba kaşığı
- 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
Yüz bölgesi yıkanarak maske için temizlenir. Ardından bu iki malzeme birbiri ile iyice karıştırılmalıdır. Sonra maske uygulanır ve 15 dakika bekletildikten sonra bol su ile yıkanır. Bu maske yağ içerdiğinden dolayı yıkadıktan sonra bir nemlendirici kullanmak gerekmez.
Gül Suyu ve Nohut Unu
Nohut unu aşırı yağı emer, gözenekleri temizler ve tekrar tıkanmasının önüne geçer. Öte yandan gül suyu, renk değişikliklerini nemlendiren ve azaltan bir büzücüdür. Zerdeçal ise ciltte bulunan sivilcelerin oluşmasının önüne geçecektir.
- 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
- 2 yemek kaşığı nohut unu
- 2 yemek kaşığı gül suyu
Küçük bir kabın içinde zerdeçal ve nohut unu birleştirilir. Gül suyu yavaşça eklenir ve eklerken karıştırılmalıdır. Hazırlanan maske sorunlu olan alanlarda 15 dakika süresince bekletilir. Ardından soğuk suyla yıkanır. Bu zerdeçal maskesi haftada en az iki kez kullanıldığı zaman istenilen etkiler elde edilir.
Elma Sirkesi
- Yarım çay kaşığı doğal elma sirkesi
- 1 çorba kaşığı organik bal
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 4 çay kaşığı içme suyu
Öncelikli olarak her maske türünde olduğu gibi cilt iyice yıkanmalı ve ardından kurulanmalıdır. İçme suyunun içine elma sirkesi karıştırılır. Bir pamuk bu karışımın içine batırılır ve tüm yüz silinir. Silme işleminden sonra 5 dakika süresinde beklenmelidir. Bu süre zarfından zerdeçal ile bal birleştirilir. Göz bölgesi hariç tüm cilde ince bir tabaka şeklinde sürülür. 20 dakika boyunca maske yüzde kaldıktan sonra ılık su yardımı işle yüzden çıkartılır. Yüz bölgesinde zerdeçalın sarı lekeleri kaldıysa süte batmış bir pamuk yardımı ile temizleme sağlanabilir. Uygulamadan sonra sorunlu olan alanlara nemlendirici uygulanır. Maskenin haftada 1 ile 2 defa uygulanması ile sivilceler ortadan kalkar.